در سال 92:
استفاده هزار کیلوگرم سم برای مبارزه با آفات درختان درشهر کرمان
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهر کرمان گفت :در سال 1392 هزار کیلوگرم و 2300 لیتر سم در انواع مختلف برای مبارزه با آفات درختان در سطح شهر کرمان استفاده شد.
مهندس ایمان سیف الهی گفت: این میزان سم برای مبارزه با آفات و بیماری های مختلف از جمله سوسک برگ خوار،شپشک آرد آلود ،شپشک خونی ،کرم سفید ریشه ،کنه دو نقطه ای ، پروانه برگ خوار و شته استفاده شده است.
وی ردومیل ،دیازینون،ابامکتین،کلرپیریفوس،سوین،ایمیداکلوپراید و توپاس را نمونه هایی از سموم استفاده شده اعلام کرد و اظهارداشت :از این سموم برای رفع آفات و بیماری های درختان نارون ،کاج ،سروبرخی نهال های فصلی و دائمی و سروناز استفاده شده است.
در ادامه مهندس حسین کاظم زاده مسئول واحد حفظ نباتان این سازمان مشخصاتی از این افات ارائه داد که به بیان آنها می پردازیم .
شپشک استرالیایی:
این شپشک به برگ، میوه و شاخههای جوان و حتی شاخههای مسن حمله میکند و علاوه بر تغذیه از شیره ی گیاه میزبان شاخ و برگ آن را با ترشحات شیرین بدن خود آلوده میکند و در نتیجه محیط مساعدی را برای رشد قارچ دوده یا فوماژین فراهم می سازد. قارچ دوده سطح برگ و شاخه را پوشانده، مانع تنفس گیاه و رسیدن نور به سطح آن میشود و بالاخره باعث ضعف و خشک شدن قسمتهای آلوده میشود. این آفت بسته به مناطق مختلف 2 تا 3 نسل در سال تولید کرده و زمستان را در مرحلهی تخم، پوره و یا حشره کامل سپری میکند.
شته برگ نارون:
شته برگ نارون در سطح رويي برگ فعاليت داشته و با تغذيه از شيره گياهي برگ را به طرف پشت و از طول لوله ميكند. قسمت پشتي برگ و نقطه مقابل محل ورود خرطوم شته به رنگ سبز رنگ پريده تا سبز متمايل به زرد درآمده و به تدريج خشك ميشود.
شته گالزای نارون:
اين شته در اواسط بهار به قسمت زيرين برگ نارون حمله و با تغذيه از شيره گياهي در اثر ورود آنزيمهاي بزاق حشره به برگ در روي سطح فوقاني برگ گال كوچك كپسول مانندي به وجود ميآيد كه گاهي قطر آن به 2 سانتيمتر ميرسد. در روي يك برگ گاهي تا 10عدد گال بوجود ميآيد. درون هر گال يك شته زندگي ميكند.
شپشک خونی نارون:
يكي از آفات بسيار مهم نارون است كه با تغذيه شديد گياه را ضعيف كرده و مستعد خسارت چوبخوارها و پوستخوارها مينمايد. پورهها اوايل بهار روي برگها ظاهر شده و مدت كوتاهي تغذيه كرده ولي بعد از آن روي سرشاخهها، شاخهها و تنهها مستقر شده و به شدت از شيره گياهي تغذيه ميكنند. ترشح عسلك در اين حشره بسيار زياد است. اين آفت يك نسل در سال دارد.
سوسک برگخوار نارون:
اين آفت يكي از مهمترين آفات نارون در كشور محسوب ميشود. حشرات بالغ سوسكهاي نسبتاً كوچكي به طول تقريبي 6 ميليمتر هستند كه از مهمترين خصوصيات ظاهري بالپوشهايي به رنگ زرد، همراه با 3 نوار تيره (يك نوار در وسط و دو نوار در دوطرف) ميباشد. لارو كامل به طول 9 ميليمتر است كه در سن آخر اين لارو داراي 8 حلقه شكمي و روي هر حلقه خارهاي تيرهرنگي ميباشد. زمستانگذراني به صورت حشره بالغ در داخل شكافهاي تنه درختان، زيردرختان، لابهلاي خار وخاشاك است. تخمهاي اين آفت به صورت دستهاي در زير برگ قرار ميگيرند.
هر حشره ماده تا 700 تخم روي ميزبان خود ميگذارد. هم حشره كامل و هم لاروها از برگ تغذيه ميكنند. لاروها از پارانشيم برگ خورده اما اپيدرم فوقاني را سوراخ نميكنند. بنابراين اين برگ حالت توري پيدا ميكند. اما حشره كامل برگها را سوراخ ميكند. اين حشره دركرمان هر سال 4 نسل دارد.
پسیل زبان گنجشک:
اين پسيل برگها و جوانههاي زبان گنجشك را به شدت مورد حمله قرار داده و اهميت اقتصادي آن زياد است. اين پسيل در تمام مناطق كشور انتشار دارد. پورههاي پسيل بر اثر تغذيه حاشيه برگها را لوله كرده و آنها را به صورت گالهايي در ميآورند. سپس اين گالها زرد، قهوهاي، بنفش و سرانجام قهوهاي تيره ميگردد. اين عوارض باعث ضعف شديد درخت ميشود.
شپشک آرد آلود:
شپشکهای آردآلود به گیاهان زیادی حمله کرده و دامنه میزبانی وسیعی دارند بهطوری که از مرکبات گرفته تا درختان میوه خزان کننده و گیاهان زینتی مانند میخک را مورد حمله قرار میدهند. . شپشکهای آردآلود ضمن فروبردن خرطوم خود در نسوج گیاهی و تغذیه از شیره گیاه، ترشحات مومی سفیدی روی خود تولید میکنند. بر اثر فعالیت آنها ترشحات چسبناکی نیز حاصل میشود که به دنبال آنها قارچ فوماژین نیز گیاه را مبتلا میکند.
کرم سفید ریشه:
کرم سفید ریشه یکی از آفات پلی فاژ و خطرناک است. لاروها پس از خروج وارد خاک میشوند و شروع به تغذیه از ریشه گیاهان مختلف میکنند. در سنین اول که جثه کوچکتری دارند، اغلب نزدیک به سطح خاک زندگی میکنند و از ریشه گندمیان نیز میخورند، ولی در سنین بالا اغلب روی ریشههای ضخیم و غدهای گیاهان، جمع میشوند و به شدت از آنها میخورند.
زنجرک:
اين زنجرک در پشت برگها فعاليت داشته و در اثر تغذيهی آن لكههاي زرد رنگي در روي برگها ظاهر ميشود و در آلودگي شديد برگها قهوهاي و خشك شده و ميريزند. اين آفت زمستان را به صورت تخم در روي پوست درختان سپري ميكند. در بهار پورهها ظاهر شده و دوره پورگي يك ماه تا 45 روز طول ميكشد. اين آفت 3-2 نسل در سال توليد ميكند.
مگس سفید:
اين حشرات در سطح زيرين برگ به طور دسته جمعي زندگي كرده و از شيره گياهي تغذيه ميكنند. همراه با تغذيه، عسلك بسيار زيادي ترشح ميكنند كه باعث خسارت غيرمستقيم به گياه ميشود.
شته سیاه اقاقیا:
اين شته روي دمبرگ، جوانه ها، برگچه و... زندگي و از شيره گياهي تغذيه ميكند و باعث پژمرده شدن و پيچيده شدن برگها و سرشاخهها ميشود.
سنک بید:
سنك بيد يكي از آفات مهم درختان بيد و صنوبر در ايران به شمار ميرود. حشره ماده پس از جفتگيري تخمهاي خود را در سطح تحتاني برگها قرار داده و پورهها پس از خروج از تخم در همانجا ثابت شده و از شيره گياهي تغذيه ميكنند. اثر ناشي از تغذيه پورهها در سطح زيرين برگها به صورت لكههايي كم و بيش ريز و سياهرنگ و در سطح رويي برگها به صورت لكههاي زردرنگي ظاهر ميشود. برگ آلوده زرد شده و قبل از خزان ميريزد.
بیماریهایی نظیر سفیدک پودری، بیماری های قارچی ریشه (پیتیوم، فایتوفتورا، فوزاریوم)، بیماری های چمن (زنگ و سفیدک پودری): عوامل بیماری های گیاهی به طور معمول پس از ورود، سالیان سال به صورت فرم مقاوم در خاک باقی می مانند و هر زمان شرایط برای ظهورشان مساعد شود گیاه را بیمار می کنند، ضعف درختان یکی از عوامل مساعد جهت رشد عامل بیماری میباشد.
از جمله آفات دیگری که به فضای سبز خسارت میزنند:
آبدزدک، کنه تار عنکبوتی، سوسک طوقه و ریشه درختان، شته کاج، شته رز، شته مومی کلم، شته سبز هلو، شته زرد خرزهره، شته زیتون تلخ، سوسک های پوستخوار نارون، شپشک نخودی نارون، زنجرک نارون، کاج، زبان گنجشک، اکالیپتوس، سوسک سرشاخه خوار نارون، سوسک سرشاخه خوار رز، پسیل زیتون، پسیل پده، پروانه برگخوار نارون، موش، راب باغی، خرخاکی، پروانه برگخوار چمن، کرم طوقه بر، سپردار واوی رز، سپردار قهوه ای ترون.
توزیع نهال ریشهای تولیدی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان: بیش از 4000 اصله درخت بین شهروندان توزیع شد مدیرعامل…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: کِشت بهاره با یک میلیون و 500 هزار…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان اعلام کرد:ثبت درخواست کاشت درخت «محله سبز» مدیرعامل سازمان سیما،…
Read Moreجهش شهرداری کرمان در تأمین حداکثری گلوگیاه مورد نیاز شهر کرمان مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خبر داد:هرس زمستانۀ درختان شهر کرمان مدیرعامل سازمان سیما، منظر و…
Read Moreجابهجایی درختانِ مسیری پروژههای عمرانی شهر به شیوه قالببندی مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، از…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرمان خبر داد:آفتزدگی و خطرساز بودن، دلیل قطع درختان «نارون» خیابان «والفجر»…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد:لایروبی ۱۰۰ هکتار از فضای سبز جنگل قائم(عج) مدیرعامل سازمان…
Read Moreگلزار شهدا آماده برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار دلها مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، از…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد:آمادهسازی «گلزار شهدا» برای دومین سالگرد شهادت سردار دلها…
Read Moreجابهجایی موفقیتآمیز درختان در پروژههای عمرانی به شیوه قالببندی مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، از…
Read Moreبرگزاری چهارمین کارگاه آموزشی فضای سبز مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان، از برگزاری چهارمین کارگاه…
Read Moreآموزش کارشناسان بخش نظارت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: کاشت نهالهای فصلی در تمام پارکهای مناطق پنجگانه…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: تجهیز و بهسازی سرویسهای بهداشتی جنگل قائم(عج) مدیرعامل…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد:کاشت بیش از یک میلیون و 500 هزار نهال…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: اجرای عملیات گسترده مبارزه با آفات در فضای…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: کاشت ۳۱ هزار نهال فصلی و ۲۰۰۰ گلدان در گلزار…
Read Moreمدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خبر داد: کاشت 4520 درخت و درختچه در دو بوستان…
Read Moreمهندس یدالله علیزاده
ما 318 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم